Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Geduld

 
De verleiding is groot naar een woonboulevard te rennen om met een complete inrichting terug te komen. Doe dit niet, maar neem rustig de tijd. Oriënteer je uitgebreid op de mogelijkheden en maak bijvoorbeeld een moodboard waarmee je ontdekt wat jouw gewenste stijl eigenlijk is. Een mix van oude en nieuwe meubelen geeft vaak een veel persoonlijker eindresultaat. 

Koop op uw budget

Meubelen zijn een must voor in de huiskamer, maar dat houdt niet in dat je daar je hele budget aan moet besteden.
Simpele en goedkope meubelen kunnen soms beter staan als high standaard top meubelen. Belangrijk natuurlijk is dat je lekker zit of ligt in die ene bank of stoel. Laat je ogen niet op hol raken als het meubel er gewoon leuk uitziet, hij moet ook nog eens comfortabel zijn.

Vraag je dit allemaal van te voren af

•Stof: praktisch leer of warme stof? Moeten de meubels kattenproof zijn?
 
•Uitstraling: wil je een open (slanke poten, open, lage rugleuning) of juist dichte structuur (fikse poten, hoge en dichte rugleuning, armleuningen)?
 
•Zitplek: voor hoeveel mensen moeten de stoelen of banken zitplaats biede? En wil je ekker met zīn allen op de bank of liever een eigen relaxfauteuil?
 
•Duurzaamheid: ga je voor trendy of tijdloos?En in samenhang: duur en duurzaam of goedkoper en weer snel vervangen?
 
•Grootte: hoe groot mogen de meubels zijn? Te groot kan een opgepropt gevoel geven, kleine meubels geven juist een rommelig effect.